Srećan Svetski dan vegana!

Iz godine u godinu se podiže svest o benefitima veganskog načina ishrane, ali i veganskog načina života. Samim tim, svakog 1. novembra se pridaje sve veći značaj Svetskom danu vegana.

Ovaj globalni događaj osmišljen je sa idejom promocije životnog stila i načina ishrane koji isključuju namirnice i sve druge proizvode životinjskog porekla. Dobrobit životinja nije jedini razlog za to, već i potreba da se proširi svest o štetnim uticajima konzumacije životinjskih proizvoda na zdravlje ljudi i na životnu okolinu.

Imajući u vidu važnost ove teme, našu posvećenost dobrobiti životne sredine, ali i sve veći broj potrošača koji su prešli na veganski režim ishrane, naša kompanija ulaže veliki trud kako bi, što je više moguće, izašla u susret njihovim potrebama. Od novembra 2022. godine, svi naši proizvodi iz kategorije Granola imaju Vegan znak, odnosno sertifikat koji izdaje Udruženje za zaštitu i prava životinja „Sloboda za životinje“. Uslov za dobijanje ovog sertifikata je da sve sirovine i svi elementi koji se koriste u proizvodnji moraju da budu veganski, kao i da svi naši dobavljači sirovina imaju istu potvrdu. Sertifikat se obnavlja na svakih godinu dana, te je naš aktuelni sertifikat za Granola proizvode na snazi od januara 2023. godine. Pored toga, u našem asortimanu postoji još veganskih proizvoda. Tu spadaju svi proizvodi iz kategorija pahuljica i kornfleksa, kao i svi musli proizvodi izuzev čokoladnih.

Takođe, The Fun&Fit Company je na nivou cele kompanije odobrena od strane Udruženja za zaštitu i prava životinja „Sloboda za životinje“, što nas čini izuzetno ponosnim, ali nam daje i obavezu da nastavimo da razvijamo održivi način poslovanja i da širimo svest o zdravijim stilovima života koji istovremeno mogu da budu i zabavni i ukusni.

Istorija Svetskog dana vegana započeta je 1994. godine, kada je predsednica Udruženja vegana Ujedinjenog kraljevstva, Luiz Volas (Louise Wallis), pokrenula ovu inicijativu. Od tada, svake godine se ovim povodom širom sveta održavaju različite manifestacije, od kojih se posebno izdvajaja Godišnji festival veganske hrane u Bostonu, kao i različiti događaji u nekoliko gradova u Nemačkoj, Australiji i Novom Zelandu.