Naša priča

Naša priča počinje sada već davne 1991. godine kada su osnovani kompanija i proizvodni pogon sa pak centrom pod imenom Florida Bel. Tokom godina se obim poslovanja povećavao, pa 1998. godine kompanija kupuje i uvodi savremenu liniju za prženje i pečenje zrnastih proizvoda. U isto vreme, u proizvodni pogon ulazi i savremena mašina za vakumsko pakovanje. Za našu priču, veoma je bitna i 2007. godina kada počinjemo da poslujemo u okviru Delta Holdinga. Zbog želje za konstantnim inovacijama i praćenja trendova na tržištu, proširili smo našu lepezu proizvoda, izgradili fabriku i novi proizvodni pogon. Novo poglavlje naše kompnije i izgradnja novog korporativnog identiteta je otvoreno početkom 2016. godine od kada poslujemo pod imenom The Fun&Fit Company d.o.o.

Na samom početku poslovanja kompanija se opredelila za robu koja nije karakteristična za ovo podneblje: egzotične tropske vrste oraha, suvog voća i grickalice proizvedene od ovog voća. Tokom godina u delatnost je uvrštena i direktna procesna prerada, prženje, pečenje i pakovanje gotovih proizvoda. Svi su oni osmišljeni i proizvedeni po dugo pripremanim recepturama na osnovu iskustva za tržišta.

Želja za stalnim inovacijama rezultirala je proširenjem proizvodnih kapaciteta. U pogonu Fun&Fit danas su automatske i poluautomatske mašine za pakovanje, kontinualni pržionici za suvo pečenje i druge savremene mašine i uređaji. Pažljivo prateći trendove na tržištu nutritivno dobro izbalansirane hrane, kontinuirano širimo ponudu proizvoda, od kojih se posebno ističe musli program koji je našao svoje sigurno mesto kod potrošača. Naša priča traje već godinama, ali daleko od toga da smo završili sa inovacijama i unapređivanjem našeg tržišta, zapravo smo tek počeli.

vizija_x2

Vizija

The Fun&Fit Company - poštovana i inovativna kompanija sa značajnim pozitivnim uticajem na trendove i kretanja tržišta. Kompanija koja velikom broju zadovoljnih korisnika nudi visokokvalitetne, nutritivno izbalansirane proizvode koji doprinose dobrom raspoloženju i pružaju potrebnu energiju.

meta_x2

Misija

Graditi i održavati dugoročne odnose s klijentima i potrošačima težeći da im u svakom trenutku ponudimo najkvalitetnije proizvode napravljene prema najvišim svetskim standardima.

dijamant_x2

Vrednosti

I kao kompanija i kao individue mi poštujemo i cenimo integritet, poštenje, iskrenost, otvorenost, želju za ličnim napretkom i poštovanje drugih. Ne plašimo se velikih izazova. Vodimo računa o svojim zaposlenima, potrošačima, dobavljačima i saradnicima. Mi proizvodimo i prodajemo prehrambene proizvode na koje smo ponosni.

Play Video about youtubebg

Segmenti poslovanja

Export

Kada je izvoz brenda u pitanju, pored regiona gde smo već prisutni, započeli smo širenje uticaja našeg brenda kroz isporuke ka Kini, Rusiji i Libanu. Takođe, naš izvoz se proširio i na tržišta Madjarske, Belorusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Nigerije i mnogih drugih

Private label

Proteklih godina PL tržište doživljava sve veću ekspanziju, a Fun&Fit je važan partner u proizvodnji privatne robne marke za najveće trgovinske lance, kako u Srbiji tako i u regionu. Tehnološka opremljenost i znanje nas diferenciraju od ostatka tržišta, pa su nas kao pouzdane partnere prepoznali Delhaize, Mercator-S, Konzum, Lidl, AWT, Metro, Univerexport, Dis, kao i niz drugih. Svoju spremnost za dalji razvoj na PL tržištu smo iskazali kroz uspostavljanje Sistema kvaliteta i bezbednosti hrane (IFS FOOD) koji je formiran i priznat od strane najvećih svetskih trgovinskih lanaca.

B2B

Kao firma koja je opredeljena ka proizvodnji i plasiranju samo visoko kvalitetnih proizvoda, Fun&Fit predstavlja pouzdanog dobavljača za velike industrijske kupce i sarađuje sa najpoznatijim konditorima u regionu kao što su: Bambi, Frikom, Štark, Jaffa, Pionir, Moravka, Candy Rush, Swisslion Trebinje.

Standardi

standardvegan

V-Oznaka je međunarodno priznati, registrovani žig za označavanje veganskih i vegetarijanskih proizvoda i usluga, osnovan u Švajcarskoj 1996. godine. Ova oznaka na našim proizvodima garantuje da nisu životinjskog porekla, niti su testirani na životinjama.

standrdifs

IFS predstavlja standard kvaliteta i standard za bezbednost hrane u jednom. Poslujemo po najvišim standardima u proizvodnji hrane i kao dokaz tome, stigla je izuzetno visoka ocena koja iznosi 99,36% usaglašenosti sa IFS standardima.

Briga o životnoj sredini

Verujemo da je budućnost zelena i želimo da očuvamo životnu sredinu za generacije koje dolaze. Kako bismo omogućili zeleniju budućnost za sve, na zgradu u kojoj su proizvodni pogoni i sedište naše kompanije je postavljeno 216 fotonaponskih panela ukupne snage 90 kWp (kilovata vršne snage). Solarni sistemi garantuju čistije okruženje, a samim tim i zdraviju životnu sredinu, što je imperativ današnjice. Očekuju se da na godišnjem nivou proizvedu oko 100 hiljada kWh (kilovat sati) zelene energije, što će sem ekološki odgovornog poslovanja, doneti i značajnu godišnju uštedu. Tako smo tokom 2022. godine u našoj fabrici umanjili potrošnju električne energije za čak 22% u odnosu na predhodnu godinu. Zahvaljujući drugim merama energetske efikasnosti, ukupna godišnja potrošnja gasa smanjena je za 5% u odnosu na 2021. godinu uprkos značajno većoj količini proizvoda koja je upakovana. O životnoj sredini vodimo računa i kroz pravilno zbrinjavanje otpada, pa je u 2022. godini na pravi način zbrinuto čak 32.8t papirnog otpada. Reciklirano je 114.160 kg ambalažnog papira čime je spašeno 1.914 stabala drveća, obezbeđen je kiseonik za 124.206 ljudi, a ušteđeno je 3.653.120 litara vode i 479.472 kW električne energije. Kompanija Fun&Fit, deo je Delta Holdinga, poslovnog sistema koji održivo poslovanje smatra svojim strateškim opredeljenjem, a energetsku efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije fokusom svog društveno-odgovornog poslovanja u narednom periodu.