Jesenji plan ishrane 🍂

Bliže nam se hladniji dani, dan traje kraće, a obaveze u novoj radnoj sezoni su često dosta zahtevne. Mnogi postavljaju pitanje – kako podići nivo energije uz kvalitetnu ishranu?

Nakon letnjih laganih obroka, jesenji zahtevaju malo više kuvane hrane, vitamina i minerala kako bismo podigli imunitet i bili spremni za sve izazove ✔️

Savet je da obroci budu bogati voćem i povrćem, žitaricama, mesom, kvalitetnim mastima i naravno u duhu jeseni 🍂

Zato donosimo predlog za 2 obroka koja će ispuniti dom najlepšim jesenjim mirisima iz detinjstva – jabuka & cimet i bundeva 🍎

Predlog za doručak:

Kremasta kaša od 5 vrsta žitarica sa jabukom i cimetom

Sastojci:

  • ⁠ ⁠40gr FUN&FIT MIX 5 pahuljica
  • ⁠ ⁠⁠15gr chia semenki
  • ⁠ ⁠⁠jaje
  • ⁠ ⁠⁠150ml mleka
  • ⁠ ⁠⁠jabuka
  • ⁠ ⁠⁠cimet
  • ⁠ ⁠⁠med

Pahuljice i semenke potopiti u mleko i kuvati na srednjoj temperaturi. Dodati jaje i ukuvati ga u kašu tako da se dobije kremasta tekstura.

Narendati jabuku i pomešati sa kašom, potom posuti cimetom i preliti kašičicom meda.

Predlog za ručak/večeru:

Potaž od bundeve

Sastojci:

  • ⁠ ⁠300gr sveže bundeve
  • ⁠ ⁠⁠šargarepa
  • ⁠ ⁠⁠praziluk
  • ⁠ ⁠⁠50ml pavlake za kuvanje
  • ⁠ ⁠⁠malo belog luka u granulama, kurkume, đumbira, soli i bibera
  • ⁠ ⁠⁠kašika maslinovog ulja
  • ⁠ ⁠⁠15gr JUMBO semenki bundeve

Na maslinovom ulju upržiti praziluk, potom dodati sitno seckanu bundevu i šargarepu. Naliti vodom i kuvati oko 15 minuta.

Kada bundeva smekša dodati pavlaku za kuvanje, so, biber, beli luk u granulama i malo kurkume i đumbira u prahu.

Sve izblendati štapnim mikserom i poslužiti uz semenke bundeve.

Obrok pun antioksidanasa, lagan i niskokaloričan!

Uživajte u ovim svežijim danima i pružite podršku svom telu da bude zdravo i energično 😊