Nije teško biti FIT

Osećati se fit je super, a svi znamo da put do toga često i nije fun. I dok se lomiš između toga da li izabrati FUN ili FIT – mi kažemo: izaberi oboje jer NIJE TEŠKO BITI FIT.

Zabavi se spremajući brze, lake, raznovrsne i zanimljive Fun&Fit obroke i ostani u dobroj formi uz jednostavne, svakodnevne aktivnosti. Rezultati mnogih aktivnosti koje obavljaš tokom svakog dana odgovaraju napornim i dugotrajnim vežbama. Mi smo tu da te inspirišemo!

U tome nam je pomogla Dragana Miljković Andonov, diplomirani viši dijetetičar nutricionista, koja je izračunala prosečnu potrošnju kalorija za različite FUN&FIT aktivnosti. Dragana se već 15 godina bavi ovim poslom, a trenutno radi u savetovalištu za ishranu u čijem fokusu se nalaze deca, trudnice, sportisti i ljudi sa prekomernom telesnom masom. Pri izračunavanju potrošnje kalorija vodila se različitim stručnim izvorima i standardnima koji su postavljeni na globalnom nivou. Zbog toga je ovo Fun&Fit istraživanje u potpunosti relevantno, a efekte možeš pratiti iz dana u dan zabavljajući se i uživajući u svakom zalogaju naših proizvoda.

U nastavku teksta pročitaj rezultate proračuna za 7 odabranih aktivnosti*, a mi ćemo ovaj tekst završiti onako kako smo i počeli: NIJE TEŠKO BITI FIT!

 

IGRANJE SA DECOM 60 min

Žena: 138 kcal

Muškarac: 175 kcal

Prosečna vrednost: 156 kcal

 

ĐUSKANJE 60 min

Žena: 280 kcal

Muškarac: 350 kcal

Prosečna vrednost: 315 kcal

 

ŠOPING 60 min

Žena: 253 kcal

Muškarac: 322 kcal

Prosečna vrednost: 287 kcal

 

USISAVANJE 30 min

Žena: 107 kcal

Muškarac: 136 kcal

Prosečna vrednost: 121 kcal

 

DŽOGIRANJE 30 min (čišćenje kuće džogerom)            

Žena: 121 kcal         

Muškarac: 154 kcal

Prosečna vrednost: 137 kcal

 

FARBANJE 60 min

Žena: 198 kcal

Muškarac: 252 kcal

Prosečna vrednost: 225 kcal

 

SMEJANJE 15 min              

Žena: 25 Kcal                                       

Muškarac: 32 kcal    

Prosečna vrednost: 28 kcal

 

*Potrošnja kalorija tokom navedenih aktivnosti zavisi od telesne težine, godina, pola i metabolizma svakog pojedinca. Vrednosti koje su date odnose se na prosečnu vrednost standardnog muškarca ili žene.